bg

Blog

Beneficis de nedar durant l’embaràs


blog/beneficis-de-nedar-durant-l-embaras

Tot i això, per a les dones no sempre és fàcil. Nàusees, inflors, canvis hormonals, dolor d’articulacions, pèrdua de mobilitat i de l’equilibri.... són algunes de les conseqüències de l’embaràs.

Tenim la clau per combatre aquests símptomes: aquagym per a embarassades.
 

¿És perillós practicar “aquagym” durant l’embaràs?

 

Sempre has de consultar al ginecòleg abans d’emprendre qualsevol activitat física per assegurar-te que no hi ha cap condició que ho contradigui i mantenir sempre segurs al nadó i a la mare.

No obstant això, la natació i l’“aquagym” són activitats físiques de baix impacte, àmpliament recomanades per a la l’etapa de l’embaràs, sobre tot a partir del segon trimestre fins al vuitè mes de gestació.

¿Quins beneficis aporta l’aquagym o la natació?


De tots és ben conegut que la natació és un dels esports més complets i saludables per practicar durant l’embaràs.

Aquests són els seus beneficis:

  1. Sensació de lleugeresa: una de les sensacions que més noten les mares durant l’embaràs és l’augment de pes. Una persona creix al seu interior i els seus músculs s’han de fer més forts per aguantar el pes extra. Dins l’aigua, aquest sensació de pes desapareix. Dins una piscina, qualsevol mare es sent lleugera com una ploma. Això es reflecteix en la relaxació de la columna i de les espatlles, que es solen corbar durant el període, a causa del pes de la panxa.
  2. Recuperació de la mobilitat: flotar redueix la tensió a l’esquena, per tant, fa que el cos es relaxi alleujant les contractures provocades pel pes. Amb els moviments i els estiraments correctes, a la classe d’“aquagym” notaràs els canvis tant dins com fora de la piscina. Un gran avantatge de l’“aquagym” és que es pot practicar en qualsevol moment de l’embaràs, no importa el volum de la panxa. Això és beneficiós per poder portar una activitat física constant durant tota la gestació i mantenir la figura. Un altre factor relacionat amb el moviment és l’equilibri. El cos triga a adaptar-se al seu nou estat i, a vegades, el pes de la panxa pot desequilibrar, però a dins de l’aigua es recupera. Amb activitats aquàtiques com l’aquagym, el nostre cos no ens jugarà males passades.
  3. Lliurar-se dels símptomes típics de l’embaràs: hi ha molts remeis efectius contra les nàusees. Nadar és un d’ells. A més a més, redueix els dolors d’esquena i la inflor de cames i peus, una altra de les conseqüències més molestes de l’embaràs. Els fogots i la temperatura corporal alta, també es pot neutralitzar gràcies a la natació. Banyar-se de forma regular ajudarà a controlar i a regular els canvis de temperatura sobtats i fogots que es pateixen, quelco  que també beneficiarà al nadó. A banda dels símptomes més físics de l’embaràs, la natació i la pràctica de l’aquagym també ajuden a reduir els nivells d’estrès i millora el son, aspectes indispensables per a la salut de la mare i del nadó.
  4. Fortalesa musculatura i articulacions:  Nedant exercitem el cos. Això aporta beneficis cardiovasculars per als dos. Es millora la absorció d’oxigen i la circulació de la sang, així com la resistència i la força del cor. Durant les classes d’”aquagym” també es practiquen exercicis per millorar la força i la flexibilitat de certes zones clau com poden ser la pelvis, els abdominals, el pit i l’esquena. Això ajudarà tant en el part com en la posterior recuperació.

Recomanacions per practicar esports durant l’embaràs


Sigui per practicar aquagym o qualsevol altre esport, és necessari donar molta importància a l’escalfament previ.

El cos tarda més en recuperar-se després de fer exercici. Alhra, hem de ser conscients del temps d’adaptació al nivell d’exigència física de l’activitat en qüestió. Per aquest motiu, s’ha de dedicar el temps necessari a l’escalfament.

Si prèviament a l’embaràs s’ha practicat algun esport, es pot continuar, però no al mateix ritme. És molt important no arribar al punt d’estar fatigat, ja que quan la mare està fatigada, el seu cos crea àcid làctic, el qual es tòxic per al nadó.

Per últim, és convenient ser constant a l’hora de practicar esport durant l’embaràs. Es recomana 30 minuts diaris d’activitats físiques, ja siguin seguits o repartits.

Amb aquesta pràctica, els 9 mesos d’embaràs resultaran molt més suportables. Vols saber més o vols començar a practicar aquagym? Contacte amb nosaltres.